Sportvloeren.nl

Eigenschappen

De eerste keuze op weg naar de juiste sportvloer, is bepalen welke soort vloer het meest geschikt is. U kunt daarbij kiezen uit vier verschillende typen: puntelastisch, vlakelastisch, mix-elastisch en combi-elastisch.

Het is belangrijk om te weten dat het bij punt- en vlakelastisch om wezenlijk andere vloeren gaat.
En dat mix- en combi-elastische vloeren een tussenvorm zijn met eigenschappen van zowel puntelastische als vlakelastische vloeren. In de meeste gevallen biedt deze tussenvorm weinig meerwaarde.

Puntelastisch en vlakelastisch
Het belangrijkste verschil tussen een puntelastische en een vlakelastische vloer zit in het verend vermogen van de vloer. En dan met name in het gebied dat buigt als de vloer wordt belast. Bij een puntelastische vloer is dit een relatief klein gebied: alleen op de plek van de belasting. Bij een vlakelastische vloer is het gebied dat buigt groter, niet alleen de plek van de belasting buigt, maar ook het gebied rondom de belasting.

Welk type vloer u het beste kunt kiezen, is dus afhankelijk van het gebruik van de vloer. Dit is dan ook altijd het uitgangspunt van ons advies. Topsport vraagt nu eenmaal om een andere vloer dan een gymzaal van een basisschool. En in een zaal waar regelmatig feesten worden gegeven, moet natuurlijk wel een vloer liggen die hier tegen kan. Naast het gebruik van de vloer kijken wij natuurlijk ook uitgebreid naar de bouwtechnische aspecten en de financiële consequenties daarvan.

Kortom, er komt nogal wat kijken bij het kiezen van het juiste type vloer. Wij adviseren u uiteraard graag hierin. Zodat u kunt profiteren van onze ervaring en – nog belangrijker – dat u er zeker van kunt zijn dat u de juiste keuze maakt.

Keurmerk voor kwaliteit
De kwaliteit van een sportvloer wordt bepaald op basis van vijf belangrijke eigenschappen. Krachtafbouw (of demping), verticale vervorming, energieverlies, balreflexie en stroefheid. De normen waaraan een ‘goede’ sportvloer moet voldoen, zijn vastgelegd in Europese richtlijnen. NOC*NSF heeft deze richtlijnen vertaald naar Nederlandse normen waarbij ook duurzaamheid wordt getest. Onze vloeren worden regelmatig door een onafhankelijke instantie gecontroleerd en voldoen aan deze strenge richtlijnen. Wij zijn dan ook NOC*NSF erkend en gecertificeerd.


NIEUW! Sportvloeren.nl Experience Center